Nieuw! Victory Walk

Nieuw! Victory Walk

Wie waren de mannen van de 14 Canadese regimenten die Apeldoorn hebben bevrijd? Welke rol speelden deze militaire eenheden in 1945? Ontdek de mooiste verhalen en unieke weetjes over de bevrijding van Apeldoorn tijdens de nieuwe audiotour Victory Walk. In deze route ontmoet je de veteranen die erbij waren. Hun herinneringen komen tot leven.

Het begint allemaal aan de andere kant van de IJssel, op nog geen 20 kilometer van Apeldoorn, waar de regimenten op begin april 1945 verzameld zijn. Op 11 april is het zover, Operation Cannonshot gaat van start en de troepen trekken de rivier over en vechten zich een weg naar de stad…

Download de Apeldoorn Stories app en beleef de indrukwekkende en informatieve audiotour Victory Walk. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Bron: Library and Archives of Canada, C.J. Woods, CODA Archief, Stichting ‘45

Navigeer naar het startpunt

Praktische informatie

Startpunt

Boom der Vrijheid

Parkeren

Parkeergarage Marktstraat

Afstandduur

2 km in circa 45 minuten

Station

Station Apeldoorn op 8 min wandelen

Type

audiotour

Fiets

Fietsenstalling Paslaan is naast het startpunt

Taal

Nederlands, Engels, Duits

Toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijk

Veelgestelde vragen

Wat is een audiotour?

Een audiotour in de Apeldoorn Stories app is een rondleiding door Apeldoorn. Er zijn verschillende thema’s, waardoor jong en oud een bijzondere route kunnen volgen door de stad. Ontdek alle routes, onbeperkt en gratis: van apenspeurroute tot indrukwekkende bevrijdingsroute.

Het enige dat je daarvoor nodig hebt is je smartphone met een volle batterij, oortjes en de Apeldoorn Stories app! De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Ik wil een audiotour lopen. Hoe pak ik dit aan?

Wat leuk dat je een audiotour wilt lopen! Het enige dat je daarvoor nodig hebt is je smartphone met een volle batterij, oortjes en de Apeldoorn Stories app. De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play. Wij raden je aan om de app alvorens het lopen te installeren wanneer je een wifi-verbinding hebt. Meer informatie over het lopen van een audiotour middels de Apeldoorn Stories app vind je hier. Ontdek alle routes, onbeperkt en gratis.

Voor wie is Apeldoorn Stories bedoeld?

In de Apeldoorn Stories app vind je diverse audiotours in en rondom de binnenstad van Apeldoorn. Er zijn routes voor jong en oud in verschillende thema’s. Leuk voor bezoekers, maar zeker ook voor inwoners van Apeldoorn. Wedden dat je ook als Apeldoorner heel veel nieuwe ontdekkingen doet?

Zijn alle audiotours rolstoeltoegankelijk?

Alle audiotours in de Apeldoorn Stories app zijn rolstoeltoegankelijk. De routes zijn centraal gelegen en in en rondom de binnenstad van Apeldoorn uitgezet.

Ik heb vragen over Apeldoorn Stories. Waar kan ik terecht?

Als je een vraag hebt over Apeldoorn Stories of één van de routes, vul dan het contactformulier in. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord via e-mail.

Kan ik onderweg ergens eten en drinken?

Ja, alle routes in de Apeldoorn Stories app voeren je door – of rondom – de binnenstad van Apeldoorn. In de binnenstad van Apeldoorn vind je veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Voor meer informatie over het aanbod verwijzen we je graag naar uitinapeldoorn.nl. Je kan ook het contactformulier op deze website invullen voor tips en advies! Je ontvangt dan binnen twee werkdagen reactie via e-mail.

Wat moet ik meenemen?

Voor de beste beleving is het handig om gebruik te maken van een headset of oortjes. Zorg voor een volle batterij van je smartphone bij de start van de audiotour. Het kan handig zijn om de app alvorens je gaat lopen te installeren wanneer je een wifi-verbinding hebt. Ook een powerbank meenemen kan handig zijn.

Zijn alle audiotours gratis?

Ja, alle audiotours in de Apeldoorn Stories app zijn gratis. Je kan de routes onbeperkt en op elk moment ontdekken. Wanneer het jou het beste uitkomt! De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.